dnes Bački Vinogradi smer do Maďarska presne na obed - predo mnou asi 8 áut, čakanie 30 minút
každému kukali do kufra a najviac zdržal Maďar predo mnou, ktorý prevážal zakázané postreky a riešili ho tam 10 minút
kolóny na M5 pred Budapešťou, to je asi klasika poobede a takisto na M2 na Šahy
Nera - ubytko bolo super, až na to že je to trochu zapadnuté v periférii a od močarísk pri Dunaji ťahali komáre
Kde sa da zisiti cakacia doba okrem kamier? Idem na noc, aky prechod by ste odporucili Tompu? Kamere na Tompe niesu? Dik
Ťažká otázka. Toto je hop alebo trop. Už som išiel aj v sobotu o 11:00 a H1 bol prázdny.
Bily
Tu najdes odkazy na stranky HU policie, kde su udavane cakacie doby na hraniciach a taktiez FB stranku, kde ludia pisu aktualne cakacie doby.
Keďže už ste aj na dovolenkách tak by som sa Vás chcel spýtať o aktuálne info a teda či sa dá v macedónsku platiť mýto aj kartou alebo nie :) Ďakujem a užívajte si dovolenky :)
Ahojte, podávam aktuálne info, vyrazali sme dnes o 3:00 z Bratislavy. Pred 7:00 sme boli na prechode Asotthalom -B.Vinogradi, bolo pred nami asi 10 áut, dali sme raňajky a keď otvorili prechod, boli sme vybavení asi za 10min. O 9:30 plynule Belehrad, hranice s macedonskom cca 20min, aj to preto, že sme stáli v pruhu, ktorý sa nehýbal, tak sme sa preradili do iného :) Cca o 17h sme dorazili do Gevgelije, kde dnes spíme. Mytnice v pohode. Turkov na benzinkach dosť. Prekvapivo hranice ale úplne v pohode. Dali by sme aj lepší čas, ale kvôli malému sme viac krát stali. Zajtra nás čaká ešte 220km do Sarti.
Janicek101 : Čo sa týka mýta, my sme platili kartou aj v Srbsku a macedonsku, v Srbsku ale vychádza platba kartou viac. Pre príklad mýto 6,50 platene kartou stalo 7,04€. V macedonsku zas opak mýto 1,50€ vychádza kartou 0.98€
Adka - zaujimavo rozdelena cesta :-)
220km by sa dalo v pohode do cieľa od tej 17h. Len asi začiatok ubytka nepustí a chápem že tam bola rezerva na dlhšie čakanie na hraniciach.
Pri karte pýtajú aj PIN, alebo majú všade bezkontaktné terminály? Ja som pre istotu zobral veľa mincí 2€,1€ a 50c
Už ste určite dávno v cieli, peknú dovolenku :-)
Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.
Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)
Vytvoriť profilZískate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA
2. Uložte si zážitkyPridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.
3. Zdieľajte a diskutujteVytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.