téma: Cesta do Grécka vlastným autom

Pridať odpoveď
mmm
21:15, 25. 07. 2019

to andel, všetko čo píšeš je pravda, len malý detail, medzi Vrasnou paraliou a Asprovaltou je ešte Nea Vrasna. Neber vážne len trochu srandy.

to bily, v GR ma nikto nikdy neo..bal a to tam chodíme od 2002.

Čo sa týka cien, mne GR príde len trošku drahšie ako BG a to mám celkom slušne pobehané skoro celé BG ( Zlaté piesky, Sv. Vlas, Sln. pobrežie, Pomorie, Burgas, Haskovo, Bansko, Blagoevgrad aj Sofiu.


andel
08:10, 26. 07. 2019

mmm dik, vies, nikdy neviem, ci je to paralia vrasna, nea vrasna, alebo aka Vrasna , proste volajme to Vrasna :-) 

taktiež Greci na mna pôsobia veľmi dobre, nikto nikdy nas neoklamal a vždy boli úctiví a milí . vždy ochotní pomôcť. preto sa tam vraciame. 


macko
08:37, 27. 07. 2019

Elektronický výber mýta môžu využívať všetky právnické a fyzické osoby, ktoré podpísali zmluvu s PE „Cesty Srbska“ a nakupujú zariadenie TAG na autorizovanom predajnom mieste. Zariadenia TAG sú k dispozícii v predplatenom a paušálnom systéme, ako aj vo forme vopred nakonfigurovaných balíkov TAG, ktoré sú k dispozícii na určitých distribučných miestach.

Zariadenia ТAG konfigurované pre kategóriu I (osobné vozidlá) sa môžu prenášať a používať v akomkoľvek osobnom vozidle bez ohľadu na vlastníctvo alebo ŠPZ. Pre všetky ostatné kategórie je TAG nehnuteľný.

To som nasiel na ich stranke. Chcem sa opytat ci by bol niekto, kto to by mohol pozicat z okolia PO,KE,VT? Planovany odchod 4.8. Dakujem.


František
08:51, 28. 07. 2019

Zdravím cestovateľov a turistov,

podobne ako asi väčšina tu prítomných -či už prispievateľov,alebo len nahliadačov (ako doteraz aj ja) začala svoje autopotulky k moru v Chorvátsku.Pomerne blízko,celkom zrozumiteľný jazyk a hlavne slaná voda, to aj mňa dlhé roky vždy v lete vytiahla z pracovného kolotoča,napakoval som famíliu do auta a  vždy prežil parádnu dovolenku. Tento rok však vyhralo Grécko. Azda hneď na druhý deň,ako som zarezervoval ubytko na Thassose,som objavil toto fórum,dal si ho do záložky a takmer každý deň nazerám a čerpám z bohatých skúseností a rád prispievateľov. Mám jednu otázku do fóra: Zaistil som si ubytko po ceste v Macedónsku - Star Dojran (cez booking) a v popise mi píše, že úhrada len v ich domácej mene. Poraďte mi prosím,kde zameniť macedónske denáre? Vďaka!!


galaktiko
10:37, 28. 07. 2019

František: Najlepšie je zameniť priamo na pumpe kde tankujete, rovno pri pokladni vam zamenia v kurze 1:60. My zaplatíme za benzin kartou, a potom ešte zvlášť zamenim 50 evri na nakupy.


mmm
17:48, 28. 07. 2019

to František, za srb/mk hranicou cca 15km na diaľnici, tesne za mestom Kumanovo je veľka Lukoilka, je tam aj bankomat.


Davos111
21:48, 28. 07. 2019

Nemusis nic menit. Na booking mi to pisalo vzdy a vzdy som platil v eurach priamo dotycnemu co nas ubytoval. Tu sumu v eurach co ti ukazuje si nachystaj a tu si od teba bude narokovat aj dotycny. V dojrane som uz nocoval 4x a vzdy to tak bolo. Macedoncania maju radi eura. Zoberu ich od teba vsade..v restike ak im prave nebude fungovat terminal (toto sa mi stalo tento rok), v potravinach ci od predavajucich popri ceste. Kazdy ich prerata 60den/1€. Vela zdaru a nemusis nikde nic menit.


František
21:49, 28. 07. 2019

vďaka mmm + galaktiko

Mám ešte jednu otázku (myslím, že som to už niekde videl,ale nie som si istý).... Musím sa z Star Dorjanu vrátiť na E75,alebo okolo jazera pokračovať do GR? Aká je na gréckej strane cesta (65-ka)?


František
21:54, 28. 07. 2019

Vďaka  Davos 111

Perfektné, že to tu "žije"


Rafo
23:50, 28. 07. 2019

@Frantisek - zo Star Dorjanu do Grecka, nikam sa nevracaj. Je to cesta typu okreska, uplne pohodova, cez spojnicu ta to hodi na Grecku cast E75. Ak pouzijes ako ja navigaciu Sygic, bez problemov.





Pridať odpoveď

Pridať odpoveď

Ak chcete pridať odpoveď prosím prihláste sa. Ak u nás ešte nemáte účet, zaregistrujte sa.

Zapojte sa do diskusie!

Vytvorte si cestovateľský profil a zapojte sa do diskusie s ostatnými cestovateľmi alebo si vytvorte vlastnú tému. Na Vaše otázky a komentáre ostatní radi odpovedia :)

Vytvoriť profil
(zaberie to menej ako 30 sekúnd)
Vytvoriť tému


Sledujte nás





1. Vytvorte si profil

Získate tým domov pre všetky Vaše cestovateľské zážitky a stanete sa členom cestovateľskej komunity- ZAREGISTRUJTE SA

2. Uložte si zážitky

Pridajte si na svoj profil vlastné fotoalbumy, fotomomenty, napíšte článok, či recenziu z ciest. Všetok obsah u nás môžete združiť pod jednu strechu - vytvorte si u nás VÝLET!.

3. Zdieľajte a diskutujte

Vytvorený výlet zdieľajte vašim priateľom a podeľte sa tak jednoducho o všetky cestovateľské zážitky. Zapojte sa tiež do diskusie s ostatnými cestovateľmi.